• yd@gaziantepte.net
  • +905396933430

HABER DETAYI

7 Eylül 2015 10:52

Hakkari dağlıca şehit isimleri 06.09.2015

Hakkari dağlıca şehit isimleri 06.09.2015

daglıca-06.09.2015Yine Yüregimiz Yandı ! Acı Haber Dağlıcadan tüm Türkiye yasta !

Hakkari’nin Çukurca ilçesi Dağlıca kesiminde PKK’lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırı ve sonrasında çıkan çatışmada şehitler ve yaralılar olduğu bildiriliyor.

VALİ’DEN İLK AÇIKLAMA

Hakkari’nin Çukurca ilçesi Dağlıca bölgesinde operasyona giden askeri zırhlı araçların geçişi sırasında patlama meydana geldi. İHA’nın telefonla ulaştığı Hakkari Valisi Yakup Canbolat şehit ve yaralıların olduğunu söyledi.

Dağlıca’da 3 günden bu yana devam eden çatışma bölgesine giden Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç’ın (TTZA) geçişi sırasında patlama meydana geldi. İHA’nın telefonla ulaştığı Hakkari Valisi Yakup Canbolat şehit ve yaralıların olduğunu söyledi. Saldırının ardından bölgede operasyon başlatıldı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki terör saldırısının ardından başlatılan operasyonda belirlenen 12 noktaya hava operasyonu düzenlendi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Dağlıca bölgesindeki terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının zırhlı araçların geçişi sırasında infilak ettirildi. Teröristlerin saldırısı üzerine başlatılan operasyonlarda kara ve hava operasyonlarına ağırlık verildi.

Hava şartlarının elverişsiz olmasına rağmen F-16 ve F-4 uçaklarıyla, terör örgütü gruplarına yönelik 12 hedef noktasının vurulduğu ve çok sayıda terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.